Fortengordel 35km

Dit weekend werd te ere van het 150 jarig bestaan van den Antwerpse fortengordel een fietshappening georganiseerd. Je kon verschillende fietstochten afleggen langs de forten. Er waren tochten van 15, 35, 50 en 100km. Elk fort had zijn eigen BV om volk te lokken. Door het iets mindere weer (wat eigenlijk best meeviel) waren er “maar” zo’n 4500 fietslustigen.

Wij kozen voor het 35km traject Borsbeek – Mortsel – Edegem – Wommelgem – Borsbeek.
Bij het inschrijven, wat 5€ pp kostte, kregen we een hoedje, fietstasje, alpro soya melk, banaan en een of ander koekje. Hier werd ook duidelijk dat we de rode pijltjes moesten volgen.

Alles ingepakt en we konden vertrekken. De tocht bleek nogal snel langs alle forten te gaan, waarna we heel de weg terug geen fort meer zagen, een beetje jammer want aan de forten was alle animatie voorzien (en drankgelegenheid ;-)), tot in Wommelgem. Verder was het een mooie fietstocht die goed aangeduid was.

Volgend jaar (als het nog eens georganiseerd wordt) doen we zeker opnieuw mee maar dan 15km. Dan hebben we meer tijd om te stoppen en fotootjes te maken, dat is er deze keer jammer genoeg niet van gekomen.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: